Emotionele Gevolgen Van Pesten

Momenteel groeit de aandacht voor pesten en manieren om pesten te stoppen.

Pesten komt jammer genoeg zowel bij volwassenen als kinderen voor en een van de moeilijkheden voor degene die gepest wordt is weerbaarheid. Vaak is dit een gevoel van gebrek aan controle over de situatie.

Maar evengoed andere emoties spelen een rol. Ik verdiep me in deze van kinderen.

Emoties en herkenningspunten die bij gepeste kinderen kunnen  voorkomen zijn;              teneergeslagenheid, -nog meer- gebrek aan zelfvertrouwen, depressiviteit en of zelfmoordgedachten,   fysieke klachten als buik- hoofdpijn, piekeren,  niet naar school willen.

Deze problemen kunnen zelfs lang na het pesten doorgaan.

Preventief kan pesten voorkomen worden op school en/of thuis door het bewustzijn hier over te verruimen. Kinderen zullen dan inzien dat we allemaal op een manier verbonden zijn met elkaar en pesten nutteloos is.

Specifiek gekozen yogaghoudingen die bijdragen tot  een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen helpen kinderen dan weer weerbaar maken in het algemeen.

Ook de sfeer van begrip, bespreekbaarheid, respect en plezier, die FLONKI steeds nastreeft tijdens activiteiten, helpen kids inzicht krijgen.

Kinderen die gepest worden ontwikkelen via geleide meditatie oefeningen een innerlijke kracht die zich uiterlijk onder andere laat zien in een sterkere uitstraling.

Dit op zich zal er al voor zorgen dat het kind minder of zelfs niet meer gepest wordt.

De Geleide Meditatie Set is hierbij, specifiek deze rond zelfvertrouwen, al een bruikbare stap.

Heb je deze Geleide Meditatie Set nog niet en wil je er meer over lezen Klik Dan Hier

This entry was posted in Blog, Kind En Opvoeding, Persoonlijke Ontwikkeling Kind, School Kinderen, Spirituele Kinderen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Emotionele Gevolgen Van Pesten

  1. Helen says:

    cool!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Flonki - Jozef Buyssestraat 56/11 9230 Wetteren - Belgie - BTW BE 812.183.275 | Privacy|Contacteer ons