Zoals gezegd in het vorig bericht, hier een vervolg over de ontwikkeling van intuïtie bij kinderen.
Over het algemeen hebben kinderen een vrij sterke intuïtie, heel jonge kinderen zelfs nog sterker. Naargelang het kind opgroeit neemt deze intuïtie wat af, al dan niet door maatschappelijke factoren.
De intuïtieve ervaringen kunnen gaan van een voorgevoel voordat iets gebeurt, een droom die uitkomt, empathische gevoelens (van emoties tot fysieke klachten), dingen op voorhand weten en zelfs verder tot het zien van energie, in staat zijn wondjes te genezen,…
Deze extra ontwikkelde kwaliteiten bij kinderen geven door het mysticisme er rond soms wel verwarring, bij zowel de kinderen die de ervaringen hebben als bij de opvoeders die geconfronteerd worden met de ervaringen.
Zo is er een voorbeeld van een jongen van 8 die pijn van anderen voelt en kan zien.
Nu is dat voor een kind dat zo open staat soms moeilijk om van al die gevoelens van anderen afstand te nemen en controle te hebben wanneer en of hij het voelt met het risico dat het kind zich afsluit voor de omgeving.
Toch zijn de kwaliteiten van de jongen heel bijzonder en kunnen deze zich, mits een degelijke begeleiding omvormen tot waardevolle eigenschappen om zichzelf en anderen te helpen.
Ook op vlak van zelfkennis kan een sterke intuïtie helpen, zoals een ‘goed’ gevoel hebben om dingen al dan niet te doen.
Veel volwassenen zijn tegenwoordig op zoek naar hun ‘kern’ en willen een beter contact met hun innerlijke en weer meer leren vertrouwen op hun intuïtie.
Ze beseffen met andere woorden de waarde van intuïtieve kwaliteiten. Voor hen gaat op dat moment een wereld van mogelijkheden open.
Zo zegt onder andere hotelmagnaat Conrad Hilton dat intuïtie een hoofdrol speelt in zijn succes.
In mijn activiteiten is de openheid deze kwaliteiten en ervaringen bij kinderen te bespreken en kan een begeleiding geboden worden hoe hier mee om te gaan.
Wil je hier meer over weten, heb je vragen of wil je een ervaring delen?
Stuur dan een mailtje naar info.flonki @ gmail.com
Of reageer direct via de ‘reply’-knop onderaan deze blog.