Wat Jolien Rustig Maakt En Hoe Het Helpt Bij Huiwerk Maken

Zoals in het vorige bericht gezegd, bespreken we hier de verdere ervaring van Jolien met de kinderyogales. Behalve een gelukkig, blij gevoel, voelde Jolien zich ook rustiger na de yogales voor kinderen.

Om te beginnen is het zo dat tijdens de lessen op een actieve, interactieve manier gewerkt wordt met de belevenis spanning en ontspanning. Zo leert een kind beschrijven wanneer en waar er (om te beginnen, fysieke) spanningen zijn.

Verder is afwisseling tussen beweging en ontspanning fysiek, en inspanning en ontspanning mentaal, heel belangrijk.

Zo kunnen kinderen die te weinig beweging krijgen, gefrustreerd en/ of nerveus worden. Dit kan zich zowel op school als daarbuiten uiten; het concentratievermogen verminderd en als gevolg wordt de kans op leerproblemen groter.
Omgekeerd blijkt dan ook uit onderzoek dat leerlingen die bewegen tijdens het luisteren naar een les, over het algemeen beter presteren dan leerlingen die stilzitten tijdens het luisteren naar een les. Een stelling die Maria Montessori trouwens al verdedigde, in de vroeg 20e eeuw.

Verder zorgen de visualisaties er voor dat kinderen ook een mentale rust krijgen waardoor ze rustig en verkwikt aan hun huiswerk of volgende activiteit beginnen. En leerstof makkelijker opnemen en sneller verwerken.
Een diepere rust ten opzichte van een oppervlakkige rust. Deze rust wordt dan ook enkele uren tot zelfs enkele dagen na de activiteit ervaren.
Handig dus bijvoorbeeld bij stress.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Flonki - Jozef Buyssestraat 56/11 9230 Wetteren - Belgie - BTW BE 812.183.275 | Privacy|Contacteer ons