Waarom Jolien Kinderyoga Leuk Vindt En Hoe Het Haar Helpt Bij Huiswerk

Mooi! Het doet altijd goed te horen hoe effectief de cursus is. Zijn deze vaststellingen toeval? Zeker niet.   Nu, laten we even verder gaan op deze ervaringen en kijken hoe dit blij en rustig gevoel ontstaat.

Laten we eerst kijken naar het blij gevoel dat Jolien duidelijk ervaart.

Het blij gevoel ontstaat door de balans die wordt gecreëerd via de speelse, doch krachtige yogahoudingen, harmoniserende bewegingen en interactie tijdens de les.

Het opnieuw in evenwicht zijn gaat vaak gepaard met een ‘goed gevoel’, ookwel beschreven als blij, vrolijk, of gelukkig.

Hoe ontstaat dan een onevenwicht?

Hier zijn verschillende oorzaken voor, één  van de voornaamste hiervan is het eenzijdig gebruik van de hersenen, vnl. de linker hersenhelft t.o.v. de rechter hersenhelft.

Er is heel wat informatie/ leerstof te verwerken tegenwoordig en dat geldt uiteraard ook voor kinderen. Veel mensen zijn hier dan ook een groot deel van hun tijd mee bezig. Vaak gaat het om lineair (rechtlijnig) verkregen informatie (bijvoorbeeld informatieoverdracht van persoon A naar B met weinig of geen interactie). Dit gebeurt vnl. met de linker hersenhelft. Nu moet er  voor een evenwicht ook een tegenhanger zijn van deze lineair, of eenzijdig verkregen kennis.

Dit is het lateraal denken, dat gebruik maakt van de rechter hersenhelft. Het laterale denken staat in voor het zien van mogelijkheden. Verschillende oplossingen zien voor één probleem. Waar via interactie en overleg toe kan gekomen worden.

Iets wat in de westerse maatschappij nog (te) weinig wordt gestimuleerd, waardoor dan ook over het algemeen meer gebruik wordt gemaakt van de linker hersenhelft en dus het lineaire denken.

Ik ga dan ook steeds op zoek naar de  meest geschikte oefeningen om  op speelse, eenvoudige manier tot een evenwichtig gebruik van beide hersenhelften te komen én de middelen aan te reiken dit evenwicht te behouden. Soms ook oefeningen buiten yoga, wat een extra dimensie geeft aan de activiteiten, kinderyoga+ zeg maar…

Interesse in deze activiteit en/of wil je op de hoogte blijven van komende activiteiten zoals o.a. workshops, vul dan rechts bovenaan het scherm je naam en email in. Je ontvangt dan alvast een gratis geleide kindermeditatie om mee aan de slag te gaan.

In een volgend bericht zal ik het hebben over het rustig gevoel dat Jolien heeft na de activiteit…

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Flonki - Jozef Buyssestraat 56/11 9230 Wetteren - Belgie - BTW BE 812.183.275 | Privacy|Contacteer ons